Meisje van 7 jaar die op de bank rustig kijkt naar de fotoboeken van het gezin.

Thuis momenten

herinneringen van jullie thuis

“Mag ik foto’s van vroeger bekijken?”

Vroeg mijn jongste dochter aan me. Ze pakt de fotoboeken van de afgelopen jaren uit de kast en begint te bladeren. Ik zie haar glunderende gezichtje, ze roept haar grote zus en ze kletsen over dat ene leuke moment in de speeltuin. 

Die fotoboeken, er gaat geen week voorbij zonder dat ze er eentje uit de kast vissen. De meest doodgewone dingen staan erin, maar die zijn net de mooiste.

Ik weet het nog goed met 3 piepjonge kinderen. Ik was een duizendpoot en de bezige bij in huis. Door de beelden blijft ons chaotische en o zo liefdevolle leven nog tastbaarder. En ik weet zeker dat deze beelden over 10 jaar nog meer waarde hebben.

HET ZIJN DE KLEINE DINGEN...

… waar grote waarde in ligt. Laten dit nou precies de dingen zijn die je zelf niet vastlegt, omdat ze zo ‘gewoon’ zijn. Juist die momenten wil ik jou geven.

Ik kom een of meerdere uren bij je in huis en volg exact wat er gebeurt. We bespreken op voorhand wat bij je past en wat je liefst voor altijd wil onthouden. Zo kiezen we samen wat we gaan doen: het moment net na het middagslaapje, met slaperige oogjes, nog eens lekker wakker knuffelen. Sinaasappels persen, de hele keuken een kliederboel. Dat favoriete boek nog eens voorlezen.
De alledaagse dingen, gewoon, zoals jullie ze samen doen. 

Moeder die haar twee dochters voorleest uit een boek in een schattig kinder hoekje.
De kleinste momenten zijn tegelijk de allergrootste.
Mooi, intiem en intens.
Twee zusjes die samen op het bed zitten te spelen.
Meisje van 1 jaar die aan de hand van haar vader de eerste stapjes zet.

“letterlijk ons leven thuis”

Ik vind het super mooi hoe je op de één of andere manier altijd die spontaniteit kunt vastleggen. En ik houd natuurlijk van de fotograaf zelf, die altijd weer vol liefde, geduld en creativiteit van iets ‘normaals’ een schitterende foto kan maken!”
– Rimka

“We voelen ons echt op ons gemak bij je. Doe je echt op zo een natuurlijke manier. Je foto’s zijn zo echt en uit het leven gegrepen. Letterlijk ons leven thuis. Wat een geweldige foto’s zijn het geworden, heel blij met het resultaat. Bedankt voor je liefde en vooral je geduld.”
– Eveline

Ik zie mezelf nog lopen..

Drie kinderen onder de drie. De oudste op z’n loopfietsje, de middelste hobbelt er wat achteraan en de derde dichtbij, in de draagzak.

Drie kinderen in 2,5 jaar tijd. Waar waren we aan begonnen?! Jarenlang hebben Azarja en ik dag en nacht gezorgd, met een lach en een traan. We leefden echt in het moment. Ik maakte zoveel foto’s omdat ik alle details en ontwikkelingen wilde onthouden. Juist ook heel veel beelden in ons huis, in elke kamer. 

De groei van de kinderen prachtig in beeld en de groei van ons huis. Alle veranderingen in huis. Juist door de beelden kan ik ook terug kijken naar hoe ons leven was voor de laatste verbouwing. 

Zeer waardevol. 

Liefdevolle trotse moeder met haar drie lachende kinderen.

ik ken de waarde!

Juist door het vastleggen van ons eigen leven in honderden beelden, maakt dat ik dit zo graag voor jou wil vastleggen. Eerlijk gezegd vind ik het nog waardevoller dan een shoot in het bos of de heide. 

Ik weet dat dit waardevol is.

Om over tientallen jaren nog terug te kunnen kijken naar hoe het leven vroeger was. In je eigen huis.

 

De momenten die je onthouden wilt,
voor nu en later.